Archiwum aktualnosci

Przyjaciel szkoły

(dodano: 2015-05-26)

Dyrekcja Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli , uczniowie  oraz organizatorzy XVI Edycji Konkursu Łasucha serdecznie dziękują za okazaną pomoc w ufundowaniu  nagród dla uczestników konkursu. Dzięki Waszemu wsparciu możliwym stało się zorganizowanie konkursu na wysokim poziomie .Cieszymy się , że wśród nas są ludzie którzy mają wielkie serce i dobrą wolę.  Życzymy wielu sukcesów i powodzenia w realizacji życiowych zamierzeń. Serdeczne podziękowania kierujemy do :


Firmy  CORPO Sp. z o.o.Sp.k.
Pasieki A.F.M Chachuła " MOJA PSZCZOŁA"
Piekarni i Cukierni  KUNA
Spółdzielni Pszczelarskiej APIS w Lublinie
Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Lublinie
Hurtowni owoców i warzyw  TYMWAR
Przedsiębiorstwa Wielobranżowego TYMAR

Piknik Naukowy na Stadionie Narodowym

(dodano: 2015-05-19)

 

 Piknik Naukowy na Stadionie Narodowym
 W sobotę 9 maja 2015r grupa uczniów z naszej szkoły z ciekawością wybrała się na 19. Piknik Naukowy organizowany      corocznie przez Centrum Nauki Kopernik i Polskie Radio.

Wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego "W świecie pszczół - portret pszczoły"

(dodano: 2015-05-18)

Protokół z zebrania Komisji konkursowej Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego

"W świecie pszczół - portret pszczoły" z dnia  15.05.2015 r.
W konkursie wzięło udział  1500 prac plastycznych uczniów nadesłanych z różnych szkół  przedszkoli i  placówek kultury z całej Polski. 

Prace oceniane były pod względem trzech kryteriów:
- zgodność z tematem,
- oryginalność i pomysłowość w rozwiązaniu tematu,
- estetyka wykonania.

Zapraszamy do zapoznania się z wynikami.

Konkurs kulinarny

(dodano: 2015-05-14)

W dniu 25marca 2015r w naszej szkole odbył się etap szkolny konkursu oceniającego autorski przepis kulinarny uwzgledniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny w ramach IV Edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Po ocenie prac konkursowych wygłosiła  referat na temat produktów regionalnych i tradycyjnych pani dr inż. Marzena Włodarczyk-Stasiak z Katedry Analizy i Oceny Jakości Żywności UP w Lublinie.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127


Przejdź do bieżących aktualności