Dyrekcja Zespołu Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli , uczniowie oraz organizatorzy XVI Edycji Konkursu Łasucha serdecznie dziękują za okazaną pomoc w ufundowaniu nagród dla uczestników konkursu. Dzięki Waszemu wsparciu możliwym stało się zorganizowanie konkursu na wysokim poziomie .Cieszymy się , że wśród nas są ludzie którzy mają wielkie serce i dobrą wolę. Życzymy wielu sukcesów i powodzenia w realizacji życiowych zamierzeń. Serdeczne podziękowania kierujemy do :
Firmy CORPO Sp. z o.o.Sp.k.
Pasieki A.F.M Chachuła " MOJA PSZCZOŁA"
Piekarni i Cukierni KUNA
Spółdzielni Pszczelarskiej APIS w Lublinie
Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Lublinie
Hurtowni owoców i warzyw TYMWAR
Przedsiębiorstwa Wielobranżowego TYMAR
Piknik Naukowy na Stadionie Narodowym
W sobotę 9 maja 2015r grupa uczniów z naszej szkoły z ciekawością wybrała się na 19. Piknik Naukowy organizowany corocznie przez Centrum Nauki Kopernik i Polskie Radio.
Protokół z zebrania Komisji konkursowej Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego
"W świecie pszczół - portret pszczoły" z dnia 15.05.2015 r.
W konkursie wzięło udział 1500 prac plastycznych uczniów nadesłanych z różnych szkół przedszkoli i placówek kultury z całej Polski.
Prace oceniane były pod względem trzech kryteriów:
- zgodność z tematem,
- oryginalność i pomysłowość w rozwiązaniu tematu,
- estetyka wykonania.
Zapraszamy do zapoznania się z wynikami.
W dniu 25marca 2015r w naszej szkole odbył się etap szkolny konkursu oceniającego autorski przepis kulinarny uwzgledniający co najmniej jeden polski produkt regionalny lub tradycyjny w ramach IV Edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla ponadgimnazjalnych szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Po ocenie prac konkursowych wygłosiła referat na temat produktów regionalnych i tradycyjnych pani dr inż. Marzena Włodarczyk-Stasiak z Katedry Analizy i Oceny Jakości Żywności UP w Lublinie.