Warsztaty szkoleniowe z branży spożywczej, prezentacja innowacyjnych technologii w cukiernictwie jak również degustacja smakołyków to tylko niektóre z atrakcji, które czekały na naszych uczniów podczas Targów Przemysłu Piekarskiego i Cukierniczego BAKEPOL zorganizowanych przez Międzynarodowe Targi Poznańskie 12 października 2015 roku w Lublinie. Uczniowie kl. III A i B TŻ i kl. uczestniczyli w warsztatach z innowacyjnych technik cukierniczych poprowadzonych przez mistrzynie w tym fachu: Igę Sarzyńską i Martę Truskolawską.
W dniu 11grudnia uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowali i obsługiwali bankiet w stylu angielskim o charakterze wigilijnym pod kierunkiem pani Teresy Chwały.
W dniu 30stycznia Uczniowie Techniku Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowali stół bankietowy na bal gimnazjalny pod opieką pani Teresy Chwały i pani Ewy Tomczyk. Aranżację stołu, ekspedycję i dekorację potraw wykonali: 1) Karolina Bukowska 2) Sylwia Konefał 3) Aleksandra Boguta 4) Angelika Kuna 5) Grzegorz Boczek.
10 lutego 2016 w naszej szkole odbyły się rozgrywki o Puchar Dyrektora Gimnazjum w Pszczelej Woli w halowej piłce nożnej chłopców. Do rywalizacji przystąpiło pięć drużyn. System rozgrywek przewdywał mecz "każdy z każdym". Po wyrównanej, zaciętej walce Mistrzostwo Gimnazjum w Pszczelej Woli w halowej piłce nożnej zdobyli chłopcy z klasy III . >galeria<
09 lutego 2016 w Bychawie odbyły się finały Powiatowej Licealiady 2015/2016 w siatkówce dziewcząt. Dzień wcześniej, w eliminacjach powiatowych zajęliśmy pierwsze miejsce pokonując koleżanki z Niemiec i Bełżyc. Do Bychawy jechaliśmy z wielkimi nadziejami na dobry wynik i byliśmy bardzo blisko od sprawienia ogromnej niespodzianki…