WARSZTATY KULINARNE DLA UCZNIÓW

17.09.2015r. w Zespole Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Praktycznego w Pszczelej Woli odbyły się warsztaty edukacyjno-kulinarne o tematyce „Smaki Dzieciństwa”. Zajęcia prowadził pan Artur Wawer z firmy „Awangarda”. Dwudziestu uczniów z klasy III A i B technikum żywienia i usług gastronomicznych pod opieką szefa kuchni przygotowało: Krem marchewkowo - dyniowy ze świeżym imbirem, Krem z buraka z kozim serem. Policzki wieprzowe, puree ziemniaczane ze świeżym rozmarynem i czosnkiem, Wieprzowa sakiewka z ogórkiem kiszonym, boczkiem i puree z selera, Ręcznie robiony makaron z warzywami, szpinakiem i piersią z kurczaka gotowaną w niskiej temperaturze. Tarta z gruszkami. Warsztaty zorganizowała Agencja Rynku Rolnego. Po ich zakończeniu przedstawiciel ARR Pan Piotr Komor wręczył uczniom certyfikaty i drobne upominki.

Elżbieta Wróbel

Anna Szcześniak