Szkolenie Macro Cash & Carry

 

2 czerwca uczniowie z klas Technikum Żywienia mieli okazję uczestniczyć w szkoleniu organizowanym przez Macro Cash & Carry dotyczącym najpopularniejszych potraw z drobiu. Polegało ono na wykonywaniu pod czujnym okiem prowadzącego, którym był kucharz zawodowy – pan Bartłomiej Heba, potraw, których głównym składnikiem był drób. Były to między innymi: „ Kurczak po śródziemnomorsku”, „ Kurczak w sosie carry” i wiele innych. Wszystkie smakowały wyśmienicie i wyglądały bardzo efektownie. Stanowiska, przy których pracowaliśmy były bardzo profesjonalnie wyposażone i przygotowane, dlatego szkolenie przebiegało sprawnie. Sami byliśmy zdziwieni, że sześć godzin, które tam spędziliśmy minęło tak szybko. Dużą w tym zasługę miał pan Bartek, który wprowadzał nas w tajniki kuchni sprawnie, profesjonalnie i z dużym poczuciem humoru. Mamy nadzieję, że jeszcze kiedyś będziemy mogli uczestniczyć w tego rodzaju kursie. 

 

Ewa Toruń

 

 

i