Szesnasta edycja Konkursu Łasucha

Pszczelowolskie gotowanie


19 marca odbyła się w naszej szkole szesnasta edycja Konkursu Łasucha . Wzięło w niej udział siedemnastu miłośników sztuki kulinarnej z klas technikum żywienia , technikum kelnerskiego i klas trzecich gimnazjum . Zadaniem uczniów było przygotowanie potraw z dodatkiem miodu . Były mięsa, ryby , grzyby , desery i ciasta- wszystkie cieszyły oko i podniebienie. Jury w skład którego wchodzili przedstawiciele sponsorów , dyrekcja szkoły i nauczyciele zawodu miało bardzo trudny wybór . Po długich debatach wynikających z minimalnych różnic w punktacji potraw ustalono werdykt.
Pierwsze miejsce zajął Kamil Kuna z klasy IV za " Comber jagnięcy na puree z topinamburu z sosem granatowym", drugie Grzegorz Boczek z klasy Ia za " Polędwiczki miodowo pomarańczowe", trzecie miejsce zajęła Milena Mełgieś uczennica klasy II b za przygotowanie " Jagodowego mascarpone". Gratulujemy!

 

E.T.