Święto Bigosu Polskiego 2015

II miejsce i Brązowy Gar podczas „Święta Bigosu Polskiego” 2015r.
 15 listopada 2015r. w restauracji Siedlisko Folkloru Marzanna w Niedrzwicy Dużej odbyła się X edycja Święta Bigosu Polskiego, podczas którego zorganizowano konkurs na najlepszy bigos. Do konkursu przystąpili restauratorzy oraz uczniowie szkół gastronomicznych. Bigos z miodem  przygotowany przez uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych w Pszczelej Woli  zajął III miejsce w kategorii SZKOŁY.
Nagrodą był ,,Brązowy Gar” i profesjonalny    bigosownik - naczynie do zapiekania dań z kapusty i nie tylko. Potrawy oceniało jury w składzie którego znaleźli się m.in. Rafał Ziemkiewicz, Ryszard Rembiszewski, Monika Jarosińska, Ewa Złotowska. Stoisko Zespołu Szkół Rolniczych C K P reprezentowali ubrani w lubelskie stroje ludowe uczniowie Milena Mełgieś, Ilona Sulowska , Wojciech Flis  pod opieką Pani   wicedyrektor Anny Szcześniak, Elżbiety Wróbel i Anny Korbus. 

.

 

 

 

 

galeria