Projekt "Atelier smaku"

Od 31 maja do 9 czerwca klasa II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych udała się na na praktyki związane z projektem "Atelier smaku" w Domu Pszczelarza w Kamiannej. Druga grupa uczestnicząca w projekcie, klasa I b Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, przebywała w Kamiennej od 9 do 19 czerwca. Oprócz pomocy w kuchni mieliśmy okazję pospacerować po górach, zwiedzić Krynię-Zdrój i poznać nowych ludzi. Zwiedzając Krynicę, wjechaliśmy kolejką na Górę Parkową, gdzie znajdował się wspaniały punkt widokowy. Udaliśmy się również do parku linowego. Nie wszyscy zdołali pokonać lęk wysokości, ale ci, którzy się na to zdecydowali byli bardzo zadowoleni. Druga grupa zwiedzała także Nowy Sącz i przepiękną Muszynę. Wieczorami nigdy nie brakowało nam ruchu: graliśmy w siatkówkę, biegaliśmy, tańczyliśmy zumbę.

Klaudia Kurek