Projekt „Atelier Smaku”

20-osobowa grupa uczniów klasy IIa i IIb TŻiUG  biorących udział  w  realizowanym w  ZSR CKP w Pszczelej Woli projekcie „Szkoły dobrych umiejętności – Atelier Smaku”  wyjechała na 3-dniową wycieczkę do Krakowa w dniach  06 - 08 listopada 2014r.

Głównym punktem programu wycieczki było zwiedzanie targów HORECA – GASTROFOOD – ENOEXPO na których  wystawcy z Polski i z zagranicy  prezentowali ofertę wyposażenia technicznego hoteli i zakładów gastronomicznych, żywność, napoje i oprogramowanie komputerowe do prowadzenia działalności.
W Galerii Sztuki Polskiej XIX wieku w Sukiennicach – Oddział  Muzeum Narodowego w Krakowie -  uczniowie obejrzeli dzieła malarstwa i rzeźby dziewiętnastowiecznych mistrzów. Razem z  przewodnikiem  zwiedzili Katedrę  na Wawelu, dziedziniec najstarszej budowli Uniwersytetu Jagiellońskiego – Collegium Maius, Kościół Mariacki z gotyckim Ołtarzem Wita Stwosza oraz Muzeum Historyczne Miasta Krakowa – Podziemia Rynku.
Wycieczka była w całości  finansowana ze środków Unii Europejskiej.

 

 

 

 

 

Elżbieta Wróbel