Lubelskie Smaki 2017

Ogólnopolski Konkurs Kulinarny „Lubelskie Smaki 2017”

Promocja polskiej sztuki kulinarnej poprzez niezwykłe smaki Ziemi Lubelskiej, kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o kulturze polskiej i tradycji kulinarnej regionu to główne cele Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Lubelskie Smaki 2017”, który odbył się 21 października na terenie Targów Lublin. Organizatorem konkursu jest Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego w Lublinie. Udział w imprezie wzięli nasi uczniowie z klasy II B Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Katarzyna Plizga i Sebastian Milanowski. Wykonali dwa popisowe dania: lekką zupę krem z karpia i polędwiczkę w sosie jarzębinowym. Prezentacja i smak potraw spotkały się z uznaniem jury. Uczniami opiekowała się wychowawczyni klasy p. Ewa Tomczyk.