Kiszeniaki i Kwaszeniaki

I Festiwal promocyjno - edukacyjny w Gminie Krzczonów "Kiszeniaki i Kwaszeniaki”
W dniu 5 grudnia 2015 Cech Rzemiosł Spożywczych w Lublinie zorganizował I Festiwal Promocyjno- Edukacyjny w Krzczonowie na temat kwaszenia i kiszenia produktów oraz ich przechowywania z wykorzystaniem tradycyjnych sposobów konserwowania żywności. Nasza szkoła również dołączyła do grona wystawców, prezentując potrawy z użyciem surowców kwaszonych wykonane przez uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Udział w Festiwalu "Kiszeniaki i Kwaszeniaki” był doskonałą okazją do promowania naszej szkoły w środowisku lokalnym przez uczennice: Kamilę Pietras, Natalię Powęzkę i Patrycję Dąbską pod opieką Pani Wicedyrektor Anny Szcześniak, Anny Korbus i Ewy Tomczyk.